Escribint bitàcola. Imatge gran.
L'Hort,  Principis

Presentació de la bitàcola

Amb aquesta entrada vull donar uns traços sobre el que espere aconseguir amb aquest blog o bitàcola. Aquesta última definició m’agrada molt també i crec que es la que millor defineix el que vull fer: un registre de aquelles coses que em puguen interessar però prestant especial atenció a la meua afició als treballs de l’horta.

El que vull

No vull, d’entrada, fer un blog d’horticultura a l’ús, en els que es donen consells sobre cultius, plantes, tècniques, etc… per això ja hi ha un fum d’informació a Internet. Blogs, videoblogs i canals en plataformes com Youtube i altres, amb molta informació d’una qualitat òptima. A més qui sóc jo. Un aficionat, un aprenent de llaurador que té molt que aprendre i molt més que corregir. No, la meua pretensió és només el tindre una bitàcola personal on tindre un registre de les meues experiències, experiments i sensacions a l’hora de cuidar d’un hort.

A més també aquesta bitàcola registrara costums i tradicions d’aquest, el meu poble: Millares. No és el meu poble de naixement però si d’adopció. Duc ací vivint des de primers de l’any 2022 i em trobe ben a gust. El poble pateix un perillós procès d’envelliment de la seua població, una cosa comuna, per desgracia, a tot l’interior de la província de València. Es corre el risc de que tota una cultura, entesa com el conjunt de coneixements i tradicions seculars, desaparega. I al meu parèixer això és una pena. Aquesta bitàcola pretén ser un gra de sorra en la llavor de preservar la memòria d’un poble.

Perquè escriure un blog?

La raó és molt simple. Per que m’agrada. La meua tècnica és escriure el primer text en paper, és l’esborrany. M’ajuda a estructurar el pensament, reflexionar i meditar el contingut i la estructura del missatge a comunicar. El següent pas és depurar i corregir aquest esborrany. Ara ja està el text preparat per apujar as servidor. Finalment està el treball de maquetar el text afegint imatges i estructurant visualment el text.

Una cosa ai que vull deixar clara des del principi. Ací en aquesta bitàcola en cap moment s’ha fet ús ni es farà ús en el futur de la IA (Intel·ligència Artificial) en la redacció de textos o creació d’imatges. Darrere de cada paraula o imatge hi ha un ésser humà amb les seues fortaleses i debilitats, amb les seues virtuts i els seus defectes però humà al cap i a la fi.

Reflexionant amés, així de sobte, se m’ocorren tres raons més per escriure un blog, en el meu cas més bé una bitàcola.

Aprenentatge

Publicar amb periodicitat és difícil no ho negue, però és una gran manera d’augmentar l’experiència i coneixement que puc tindre sobre certs temes. Quan escric alguna cosa tinc que llegir sobre el tema, cercar informació i contrastar dades. És dir, augmenta el que sé sobre eixa matèria. Amb el pas del temps podré dominar temes que abans se m’escapaven o tenia dubtes.

Escriure de forma constant és útil per augmentar i demostrar les meues habilitats i, qui sap, potser que algun altre tinga en el que escric i li puga ser útil.

Interacció

Un blog potser una ferramenta molt útil per a tindre una interacció amb els lectors i conèixer altres opinions i formes de pensar sobre la mateixa qüestió.

Aquesta interacció amb els lectors em recorda a que em dedique, que faig amb la meua vida i, el més important, que puc fer per ells.

Posicionament

Per a començar, no és una prioritat per a mi el posicionament en els cercadors d’internet. Ni tampoc captar subscriptors o seguidors. No, no és la finalitat d’aquest blog. El que passa és que estructurar correctament el text, fer un ús correcte de les paraules clau i escriure amb una certa periodicitat ajuda d’una manera natural a millorar el posicionament SEO.

Acabant

Hi has arribat fins ací? Gràcies, t’expresse el meu agraïment i espere que ens tornem a llegir en el futur.

Amant de la Natura i cercador del sentit de la vida. En Millars he trobat el meu paradís, ací soc feliç.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Vicente Navalón Pardo.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Associació de Comerç i Hostaleria de Benetússer que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.