Cavallons desfets per l'acció dels porcs seglars
L'Hort

Els porcs séglars no em deixen avançar

Ja m’agradaria a mi parlar només de plantes, cultius i tècniques diverses. Eixe era el fi amb el que vaig crear aquesta bitàcola però no, pareix que ells (els porcs seglars) opinen un altra cosa.

En l’anterior entrada vaig explicar els danys que m’havien fet en l’hort. Be, a la següent nit van tornar a entrar. I aquesta vegada en gran. Per la porta principal. Aquesta vegada no intentaren buscar un punt dèbil o una bretxa per forçar-la. No han sigut més intel·ligents. S’han obert pas fent un clot per baix de la porta d’entrada. L’excavació tenia una fondària de dos palms. Prou pareix per a que els menuts garrí i raions pogueren travessar el tancat i campar a pler.

Els cultius més afectats han estat les carxofes, cols, coliflors, api, col xinesa, les remolatxes i els cultius d’estiu que encara restaven a l’horta: tomaques, pimentons, bajoques, pebrelles i albergínies. Casi plore al veure tanta destrossa que em deixa molt abatut. Tantes hores, tant d’esforç per a veure ara un panorama realment desolador.

Desprès de lamentar-me pels racons no hi ha un altra que enfrontar-se a la situació o tirar la tovallola. Em vaig passar tot el dia d’ahir reparant marges, refent cavallons i replantant aquelles plantes que pareix tenen alguna possibilitat de ser recuperades.

Ja a última hora de la vesprada vaig iniciar el reforçament de les defenses. Vaig apujar d’un barranc pròxim les pedres més grans que vaig trobar i vaig ser capaç de transportar. Les he depositat al peu del tram del tancat que pateix els atacs. Especialment la porta, que ara en avant queda inutilitzada per a ser usada ja que les mateixes impedeixen la seua obertura.

Ara només en queda esperar els resultats.

Amant de la Natura i cercador del sentit de la vida. En Millars he trobat el meu paradís, ací soc feliç.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Vicente Navalón Pardo.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Associació de Comerç i Hostaleria de Benetússer que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.