
Torna la normalitat a l’hort
Desprès de hi haver trencat la rutina de les llavors habituals a l’hort per les intrusions dels porcs seglars tornem a les rutines habituals. He pogut mantindre allunyats aquests animals simplement depositant al voltant de la tanca que ataquen pedres de gran grandària que hi he dut d’un barranc proper. Aquestes pedres s’han depositat a terra fins a una distància d’un metre de la tanca. I la veritat que els resultats, de moment al menys, són bons.
Tornem al treball
Al mateix temps s’ha recuperat el subministrament de l’aigua al finalitzar les obres de manteniment de la séquia realitzades per l’ajuntament. Això m’ha permet regar tots el cultius. Les pobretes plantes estaven ja molt al limite. A aquestes altures de l’any regar no deuria ser una urgència però des de fa setmanes bufa un aire de ponent extremadament sec, en tres mesos la pluja acumulada no hi arriba ni ha 3 litres i les temperatures es mantenen extremadament altes per un mes de novembre.
Collint…
Continue collint algunes produccions dels cultius de l’estiu com son tomaques, sobre les de tipus “cherry” o cirera, nyores, pimentons (pocs), bajoques.
Comencem a collir els primers productes de la tardor: coliflors, kales, bledes, api, cardet, etc…
Sembrant i trasplantant….
Aquest és un dels treballs que més m’agraden. Continue sembrant espinacs, cols llombardes, coliflors, xicoira,…
En planter tinc ja molt avançat: cebes dolces, ceba valenciana, lletuga romana, endívia de fulla arrissada, coliflors i cols de Brussel·les.
En el dia de hui he trasplantat uns 60 planters de espinacs.
Apuntant per la terra comencen a veure’s les primeres plantes de faves, com saludant al sol.

I continua la lenta maduració de les taronges i mandarines.
Els tarongers han patit molt les setmanes de ponent. Un ponent extremadament sec (per baix del 50%) acompanyat, com ja hi he dit abans d’unes temperatures extremadament altes per a un mes de novembre. Estem arribant a 29ºC. Continuen el seu procés de maduració. Ja comencen a agafar la típica tonalitat taronja que dona nom a aquesta fruita. El sabor encara es massa àcid. Necessita una mica de frescor per a començar a acumular sucre. Seguim esperant.
Desmuntant cultius de estiu.
A les tomateres i bajoques que ja hi han acabat el seu cicle de producció toca desmuntar les estructures de canya que les han donat suport.
